TEDEN OTROK PRI PINGVINČKIH

Vodilo Zveze prijateljev mladine Slovenije v letošnjem tednu otroka je bilo »Odgovor je pogovor«, s katerim so obeležili tudi 30 let obstoja in delovanja TOM TELEFONA.

V naši skupini smo v sklopu tedna otroka uživali v igri, se sprehodili skozi gozd, kjer smo uživali v čofotanju po lužah, opazovali spremembe, ki nam jih je prinesla jesen, uživali v sproščeni hoji, teku,… ustvarjali iz jesenskih plodov, ki so jih otroci pridno prinašali od doma, s pomočjo malih ritmičnih inštrumentov smo si pričarali glasbeno dopoldne, …. in si na željo otrok ogledali lutkovno predstavo »Pod medvedovim dežnikom« Svetlane Makarovič v izvedbi strokovnih delavk, s katero smo spoznali, kako pomembno je, da smo drug do drugega prijazni in se sprejemamo, si pomagamo.

Tudi sami smo izhajali iz vodila in s pogovorom reševali konflikte, ubesedili svoje želje, hotenja. Eden od dečkov je to lepo uporabil v praksi. Ker je želel sedeti na stolu, ki je bil že zaseden, je pristopil k prijatelju in vljudno vprašal: »Ali se lahko zamenjava?«. Lepa beseda je obrodila sadove.

Tudi odrasli bi se morali večkrat učiti od otrok in se z otrokom pogovarjati.

Oglejte si nekaj utrinkov.

Vzgojni tim PINGVINČKOV

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost