Muca Copatarica

»Danes sneži in muca Copatarica šiva copatke za otroke iz Male vasi.«

Poslušanje in pripovedovanje pravljic je za otroka pomembna razvojna spodbuda, saj so le-te zelo pomembne za otrokov osebnostni, morali in socialno-čustveni razvoj in krepitev spretnosti.

Otroci, ki trenutno obiskujejo vrtec in so vključeni v skupino Pingvinčki, so se seznanili z eno najlepših pravljic slovenske pisateljice Ele Peroci »Muca Copatarica«, piko na i pa jim je dodala tudi ilustratorka Anka Gošnik Godec.

http://www.os-kutezevo.si/files/2020/04/muca-copatarica.pdf

Pravljica je otrokova najboljša prijateljica. Ponudi mu roko, ga spodbudi k izražanju čustev, ki jih prezrcali skozi književne junake in mu nudi obilo možnosti za ustvarjanje na področju jezika, umetnosti, gibanja,…

V razmerah, ko se tako odrasli kot tudi otroci soočamo z novo-nastalo situacijo in velikimi spremembami v našem vsakdanjem življenju in nemalokrat s strahom zremo v prihodnost je izražanje čustev na različne načine nujno).

Hkrati pa ga vzgaja in skozi pravljični svet popelje v svet odraslih, ga spodbudi k skrbi zase in druge in upoštevanju pravil, ki mu hkrati nudijo varnost.

Pri skupnem branju pa si otrok zagotovi čas skupaj s starši in splete še tesnejše vezi.

In tako kot smo začeli z besedami pisateljice tudi zaključujemo :»Kdo ve, ali jih bodo otroci pospravili preden bodo šli spat?«

Nekaj utrinkov ustvarjanja otrok v »mehurčku« skupine Pingvinčki

Maja K., Maja O. in Darja M.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost