“Kako kruh pripravimo danes in kako smo ga včasih”

Naše prababice in pradedki niso vzeli denarnice in vrečke ter se odpravili v trgovino po kruh.

Prababica je imela vedno v shrambi moko in se še pred zoro zbudila ter zamesila kruh,da so ga otroci lahko še toplega jedli za zajtrk ali si odtrgali košček, preden so se odpravili na pašo.
Kako pa je danes?
Tinov očka nas je povabil v pekarno “Krajcar” in nas seznanil z delom v njej. Najprej smo se preizkusili v gnetenju testa, izdelovanju polžkov, pletenic in pice. Ogledali smo si tudi različne aparate in veliko peč, ki pekom nekoliko olajšajo delo. Vse to smo tudi poskusili in nekaj izdelkov odnesli pokazat svojim staršem.
Tudi Tinov očka se zelo zgodaj loti peke kruha tako kot naše prababice, a si je vseeno vzel čas in nam polepšal dan.
                              Moni in Darja

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost