JESENSKI POPOLDANSKI POHOD SKUPINE MEDVEDKI

Zjutraj nas je oblegal dež in nas žalostil. Mi gremo vendar s starši popoldan na pohod! in kot, da bi oblaki slišali otroške prošnje naj preneha deževati,  so se razmaknili in pustili sončnim žarkom prosto pot do našega vrtca. Popoldan je bilo prečudovito sončno vreme za pohod.

Zbrali smo se pred vrtcem. Skupino medvedkov so dopolnili starši, bratci in sestrice in veselo odkorakali proti cerkvici sv. Sebastjana. pot nas je vodila po asfaltiranem cestišču s polno prometa in hrupa. Kmalu smo zavili na vaško, makadamsko pot.  Zvoki ptičev, motornih žag in prijeten svež zrak ! Narava in njene lepote! Različna drevesa,  kamenje, mah, grmovja, cvetlice, nenavadne vonjave različnih gob, dreves,…. Otroci so veliko spraševali in ugotavljali. Zelo hitro smo ob opazovanju in prijetnem klepetu prispeli na cilj. Okrepčali smo se z različnimi priboljški in pijačami. otroci so veselo poskakovali okoli cerkvice in tudi po lužah. Staršem smo se za trud, da so otroke pripeljali na pohod, zahvalili s prepevanjem pesmi na temo jesen.  Naš obisk je popestril tudi ogled gozdarja pri vlečenju posekanih dreves. Skupaj s starši smo nabirali različne jesenske liste, ki jih bomo uporabili za likovne dejavnosti ob tednu otroka. Počasi smo odšli proti vrtcu. Med potjo smo se med seboj spoznavali, pogovarjali, pripovedovali zgodbe iz mladosti o naših bivanjih v gozdu, otroci so se lovili, smejali, trgali cvetlice, grmičevje, poslušali naše prigode…Kot bi mignil smo prispeli k vrtcu. Popoldanskega pohoda je bilo konec. Poslovili smo se in odšli domov.

V imenu otrok se zahvaljujeva staršem za udeležbo na pohodu. V naslednjih dneh bomo vse videno, občuteno in doživeto potrebovali pri dejavnostih in pri pogovorih z vašimi otroki. Združili bomo dobro z videnim in slišanim, občutenim in doživetim . Hvala za lep popoldan!

MEDVEDKI S SUZANO IN ANDREJO

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost